sobota 23. března 2013

Krutá nákupní realita v praxi

Je to už nějaký pátek, co jsem v místní samoobsluze objevila marcipánový jogurt s mákem. Manžel zbožňuje obojí, tak jsem ho pro tu srandu vzala. A opravdu jsem s ním sklidila úspěch. Po čase jsme stejný jogurt našli i v Německém Kauflandu. Počkat, opravdu stejný??



Německo: 500 g - 1,19 eur
Složení: Mléčný jogurt, 20% makovo-marcipánové složky (mák, mandle, aroma, barvivo betakaroten), cukr, glukózovo-fruktózový sirup.


Čechy: 350 g - 24,90 Kč
Složení: Mléko, 18% ochucující složka [cukr, 20% mák, 8% marcipán, glukózovo-fruktózový sirup, modifikovaný kukuřičný škrob, zahušťovadlo: pektin a guma guar, aroma, barvivo betakaroten], sušené odstředěné mléko, oligofruktóza, mléčná bílkovina, živé jogurtové kultury.


Zmiňovat chuťový rozdíl je asi zbytečné...
Stejně tak upozornit na skvělý pořad Peklo na talíři bude pro mnohé zbytečné, ale kdyby přeci jen někdo neznal, určitě si pusťte výbornou práci pana Vaňka z Prakulu.
Smutné, kam až jsme "s naší šetřivou povahou" došli, což?

3 komentáře:

  1. Jo jo, to je bez komentáře. Včera jsem si přivezla bio nákup, vše od německých výrobců a rozdíl? Obrovský! ČR je popelnicí Evropy, co jinde nejedí, sní se u nás!

    OdpovědětVymazat
  2. I jogurt za 15 centu ma chut jako jogurt, ne jako nejaka chemicka brecka... Nebe a dudy... Zaplatpanbuh, ze mame Nemecko za humny :)

    OdpovědětVymazat
  3. A co se tím dá dělat? Obávám se, že ti, kterým záleží na kvalitě jsou pořád v menšině a nejsou slyšet. :(

    Kupní síla nemyslící většiny je větší. Nebo mi to tak přijde.

    OdpovědětVymazat