sobota 22. června 2013

Samodomo postel

Nejtěžší výběr v podkroví nás čekal u postele. Koupit za 7 tis. takřka ideální s úložným prostorem, ale z lamina, nebo využít polohovací rošty, které už jinak neupotřebíme? Vyhrála varianta číslo dvě a vize, že obyčejnou dřevěnou postel dokážeme vyrobit sami, levněji a rychleji. Dali jsme hlavy dohromady, každý měl nějakou představu a vzešla z toho jednoduchá konstrukce, na kterou bylo potřeba koupit jen 4 dlouhá obvodová prkna (a barvu). Vše ostatní se využilo z domácích zásob. 
Utratili jsme zhruba 3 tisíce.


Čtyři obvodová prkna 2,8x30x250 cm, uvnitř po obvodu 4 hranoly a jeden doprostřed na podepření roštů. Do rohů a doprostřed pro jistotu nožičky ještě z hranolů, ale samotná prkna by nejspíš stačila.

5 komentářů:

  1. Zdravím a přeju krásné nedělní ráno... jak už moje babička říkala, základem domácnosti je pořádný stůl a velká postel A vám se povedla dokonale. Není nad rošty pod matrací. Tak krásné sny v nové posteli...... Martina

    OdpovědětVymazat
  2. Chválim, ste šikovný, každá ušetrená korunka sa zíde. Krásne leňošenie so všetkými detičkami , teraz už aj s Josífkem. Príjemný deň &Lenka

    OdpovědětVymazat
  3. Super dneska jsem koukala že jsou dost populární dřevěné postele z palet, a jejich výroba může vyjít i na pár stovek když teda víte kde sehnat pěkné a levné palety. Ale i celkově jsem koukala že výroba takových dřevěných postelí je dost populární. Ještě když se postel třeba nějak pěkné podsviti tak to dodá takovou atmosféru.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je vážně skvělá práce. Klobouk dolů. :) Já už nějakou chvíli přemýšlím, že bych se zbavila své staré postele (už je taková rozvrzaná) a místo ní si postavila třeba postel z palet, jak říká Marta. Na to by stačilo hodit dvě matrace a bylo by hotovo. Dívala jsem se i na nějaké návody na internetu a nevypadá to nijak složitě.

    OdpovědětVymazat