středa 11. prosince 2013

Poprvé u tabule

Špatně se mi zvyká na fakt, že příští rok budeme mít doma školačku. Do 5. února se musíme definitivně rozhodnout pro nějakou školu. Kdyby bylo z čeho vybírat, asi bych se cítila líp, než když budu nucená vybrat spíš nejmenší zlo. Bojím se víc než Anežka, která se naopak moc těší. To rozhodnutí mě děsí.
Dnes jsem byla s Anežkou na prvním dnu otevřených dveří v nejbližší základní škole. Obešly jsme všechny třídy a družinu, vyrobila si hromadu věcí, psala na tabuli a pracovala s teď tak moderní interaktivní tabulí. Mluvila jsem s jednou z budoucích učitelek prvňáčků, také jsem (ne)poznala jednoho učitele (kdo ho má poznat najednou oholeného?).

Anežčin sněhulák
 Je tak maličká...


Zatím posuzuje školu jen podle parametrů "chodí tam kamarádka" a "něco jsem tam dostala". Po dnešku má jasno a vůbec mi nejde jí vysvětlit, že výběr teprve nastane, až se podívá i jinam.

4 komentáře:

  1. Neboj, ona do září ještě vyroste! Děti to většinou zvládají líp, než maminky :)), to potvrzuju.
    A můj názor je, že při výběru školy je mnohem mnohem důležitější to, jaké jsou ve škole vztahy, jak učitelky přistupují k dětem apod., než to, kolik jazyků se vyučuje už v první třídě a kolik pc a interaktivních tabulí tam mají. Mám takovou zkušenost...tak ať dobře vyberete!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, s tím se naprosto ztotožňuji. Bohužel tu vidím hlavně snahu zalíbit se rodičům krz jazyky a interakt. tabule v každé třídě. Daleko víc bych přitom uvítala obyčejný koberec...

      Vymazat
  2. U nás máme školu jen jednu, odpadla nám tedy starost s vybíráním té nejvhodnější. Ale je to kolos s šesti třídami v ročníku. Když jsem tam tu naši malou Mařenku (i teď, ve druhé třídě, je menší než všichni letošní prvňáčci) vedla, bylo mi tak ouzko... Ale ona tam chodí moc ráda a se vším tím zmatkem a hukotem si kupodivu dokáže docela dobře poradit. Hlavní je, že se těší Anežka. :-) Vašim obavám ale naprosto rozumím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šest tříd?? To jsem ještě nikdy ani neslyšela. Mařenka to zvládá úžasně.

      Vymazat