pátek 6. listopadu 2015

Zašít (se)

Nesnáším zašívání. Vlastně ho nemám ráda přesně do fáze, než mezi špendlíkami objevím zamíchanou jehlu, než si najdu všechny potřebné barvy nití zhruba ve třech různých krabičkách na různých místech a zpod hromady dětských výkresů nevydoluji nůžky. A tak se tu ta kupička děravých a roztrhaných věcí postupně navyšuje takřka do parametrů běžně vyprané pračky, kdy už vážně nemohu její existenci popírat.


A pak si tedy sednu, za půlhodinku je hotovo a vlastně mě to i baví. Takže si slibuji, že příště...! Jó příště....


6 komentářů:

  1. Jo to znám:-)) Nevýhodou vlastnictví šicího stroje je, že všichni z okolí mají pocit, že přece přešít zip, zašít díru na kalhotech je za minutu a co mi na tom jako tak vadí:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Jani vzpomínám na střední školu kdy jsem nesnášela opravovat taťkovi montérky....a taťka vždycky prohodil něco v tom smyslu že jsem ta specialistka a že to mám hnedle :-D...no asi jsem to neměla dělat tk kvalitně že se vracel ke mě a ne k mámě hehe :D

      Vymazat
    2. A výhodou sdílené domácnosti je i sdílený šicí stroj! :))

      Vymazat
  2. :-D jj známe to...já už jsem to alespoň ztenčila na jeden šuflík :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ja už šitie ani nehľadám,kdekáde postrkané, celé leto čaká na chodbe... ale svitá na lepšie časy, u muža v pracovni sa črtá môj kútik a u dcéry budujeme šicí, dám to potom všetko dokopy !
    Tiež mám rada ručné šitie a ľanové závesy si zafercujem ručne :-)

    OdpovědětVymazat