pátek 18. prosince 2015

Paletky

Paletový nábytek je už takovou stálicí v industriálním, Shabby Chic i nízkorozpočtovém stylu bydlení. Nápadů, jak s paletami pracovat, je plný Pinterest, zvládne je skoro každý.
Teď jsem se ale setkala s lidmi, kteří paletami a jejich recyklací žijí a dávají jim ještě jiný rozměr. Najednou si díky nim na paletě nakrájíte chléb, pomocí bývalé palety si rozsvítíte a třeba taky podle receptu zapřeného na paletě uvaříte oběd.

zdroj: www.paletky.cz

Moje první myšlenka byla na zdravotní nezávadnost - palety jsou přeci napuštěné chemikáliemi.
Už ne. Označení HT znamená ošetření vysokou teplotou. Naopak značka MB znamená, že stará paleta byla ještě ošetřena jedovatým metylbromidem, který je 11 let zakázaný.



Paletky si nevybírají pro své výrobky palety jen tak ledacjaké. Zatímco u nás platí za nejlevnější (nejen paletový) materiál smrk a borovice, v Africe je to mahagon, v Asii japonský cedr. Z těchto a dalších exotických dřevin vznikají doplňky do bytu jako svícny, prkénka, stojánky na mobily a kuchařky a další. A samozřejmě nábytek na míru.


Když se za Paletkami stavíte o víkendu na Lemarket v Praze, během chvilky vás nechají nasáknout jejich nadšením pro věc stejně tak jako jejich dřevo přírodními oleji! Na to vemte MB!

Žádné komentáře:

Okomentovat