pondělí 21. listopadu 2016

Mentální příprava na adventní kalendář

Úderem listopadu děti zavětřily - co takhle adventní kalendář? Anežka vychrlila rovnou už i své požadavky, jak by mohl vypadat a co by v něm mohlo být. Což ještě nevím ani já.



Mapovala jsem situaci s kupovanými kalendáři. Ne přímo kvůli tomu, abych si ulehčila práci, spíš že tuším, že by jim ucelenější sbírka udělala radost. S poštovným jsem však u takových kalendářů s oblíbenými postavičkami/pidi hračkami na 1800 Kč pro všechny tři. Jako vážně??
***
Tak jinak. Co takhle rovnou krabice Lega rozdělená do ponožek (ano, TĚCH ponožek)? I kdyby každý dostal svou krabici, dostanu se na cenu nižší a navíc nakoupím skoro v každém hračkářství. Finta je v tom, že každý den nemusí být v balíčku stavebnice. Na Duplo Svět je celá řada úkolů k vytištění. Vytisknout se dají doma i samolepky, úkoly si přizpůsobit a vymyslet podle vzoru další, zapojit formou úkolu starší sourozence. Balení Lega pak stačí rozdělit na 12 částí, zbytek doplnit úkoly a na Vánoce schovat nejlepší kousek jako auto nebo zvířátko a samozřejmě návod.
Z úkolů pro malé u mě vede bludiště, rozeznávání tvarů, kornout a ty tapety do domečku...! A konečně hra s motorikou, do které se hnedle mohou zapojit starší a nejkrkolomnější věž dostane pusu. A druhou, když nebudou řvát, až to nejmladšímu spadne.

Výhoda oproti loňskému adventnímu kalendáři se zdá být i v tom, že zbyde čas na věci jako první věnec na dveře nebo pečení cukroví ještě před koncem listopadu.

5 komentářů:

  1. Zdravím :-), věnec je přenádherný, jsem unešená, Kája.

    OdpovědětVymazat
  2. také su unešená z nádherného věncu!!!!!

    OdpovědětVymazat
  3. také su unešená z nádherného věncu!!!!!

    OdpovědětVymazat
  4. věnec je nádherný a být u vás dětmi taky:) ráda sem k vám chodím:)

    OdpovědětVymazat
  5. Věnec krásný a děkuji za tip na duplo svět ;)

    OdpovědětVymazat