čtvrtek 1. prosince 2016

Lichožroutský adventní kalendář 2016

Už visí! A že jsem ho věšela ještě ve 2.15 ráno. Od té doby si tu hrajeme na podzim a zralé ponožky padají k zemi, ale už jsem systém zavěšení, zdá se, vychytala. Jsou přilepené černou krokodýlí páskou (to je ta na krokodýlí tlamy) přímo na trám. Naditější ponožky dozrávají rychleji, mají tedy epesní mini zlatý zavírací špendlík a ten vražený opět do černé pásky.




Část noční služby jsem si mohla odpustit, kdybych si předem zkontrolovala zdroj na Pinterestu, odkud jsem jmenovky plánovala stáhnout. Ale poradila jsem si a mám je tu v primitivní verzi ke stažení:
čísla 1. část
čísla 2. část
Na ponožky jsem je přidělala oboustrannou lepící páskou.

Pokud vaše rodina neživí tak početný klan ponožkožroutů a 24 fuseklí jste za rok nenasbírali (šťastná to rodina!), můžete se inspirovat ve starších verzích:
krabičkový kalendář 2015 (a co do něj), zobací kornoutkový kalendář 2014, pytlíkový kalendář 2013, perníčkový kalendář 2011

Teď jdu čelit útokům, kdy už otevřeme jedničku a odhánět nenechavce. S marodama totiž čekáme, až se nám vrátí nejmladší ze školky. Pro vás už ale obsah ponožek tajemství není.

12 komentářů:

  1. Úžasný to je !! Číslovky si stáhnu..

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je ale super nápad, lichých ponožek mám už skoro na dva , tak za rok by to mohlo dát pro každý dítko zvlášť :-), jen teda nejvíc lichých je těch nejmenších :-))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem měla původně také v plánu. Někde tu byla plná taška jen černých ponožek - pochopitelně přesto každá jiná. Ale asi se jich ujala popelnice nebo tak něco říkala mamka :) V nejmenších ponožkách mají papírek s úkolem - ty jim předám nebo schovám, podle okolností.

      Vymazat
  3. Janí, to je vtipné a krásné zároveň a líbí se mi ta nedotknutelnost na trámech.
    Ať to krokodýl udrží. Krásný advent, Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to boj, ještě každé ráno sbíráme padavčata :) Ale lepším se!

      Vymazat
  4. 24 sudých? šla bych po nich! Krásný kalendář!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lichých. A to bych si ještě pískala, kdyby jen 24. Ještě tolik jich je utlačovaných v tašce!

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. "Děti, co doma děláte se starými nepárovými ponožkami?" "No my je věšíme na trámy." U hypotetického scénáře doufám jen zůstane, kdo to má pořád vysvětlovat :) Děkuji!

      Vymazat
  6. Jůůů, ten je úžasný ... zrovna včera jsem třídila ponožky a mám pocit, že mi to vyjde na dva :o) .... Marki

    PS. teď koukám, že dva páry ponožek co nám chybí jsou u tebe, tak to mi vysvětli .... chi, chi

    OdpovědětVymazat