pondělí 1. června 2015

Knihy pro děti (a rodiče)

Děti odfukují ve svých postýlkách a mně teprve teď došlo, že všechny drobnosti ke Dni dětí zůstaly netknuté v tajném koši s dárky. Jediným (ale za to dobrým) dárkem byl tak mangový sorbet z Lídlu od babičky s dědou. 
I na blog jsem si chystala koláž krásných věcí, ale chyběla jim pomyslná třešnička. Vezmu to proto čistě knihově, protože by byla škoda o ně přijít.

V červnu se chystá vydání nové knihy pro rodiče s dětmi, a už jen samotné ilustrace od Jou Jou jsou pro mě velkým lákadlem. Tím dalším je název knihy: Kuchyně: Dětem vstup povolen (Těžká výzva pro mě).
Našla jsem náhled pár stran, líbí se mi moc.

Eva Taková, Kuchyně. Dětem vstup povolen
Již nyní v předprodeji a celý následující týden (tedy do 8. června 2015) ještě za zvýhodněnou cenu o 35% levnější.
***
Další kniha, hvězda minulého týdne, je Bořivoj a blecha Fló čerstvě ovázaná Zlatou stuhou za výtvarnou část. Autorka ilustrací je zřejmá na první pohled, nikdo jiný než Andrea Tachezy to být nemůže. (A velmi se těším na září i na další novou knihu s jejími obrázky!)

Ivan Binar, Bořivoj a blecha Fló

V knihovničce nám Bořivoj zatím taktéž chybí, ale určitě na něj dojde.

***
A protože ne vždy je všechno na světě pohádkové, zaujaly mě Antistresové omalovánky pro dospělé od výtvarnice a grafičky Jolany Daňkové s doprovodným textem Lenky Tréglové. Pomyšlení na černobílé stránky a krabičku pastelek mě uklidňuje samo o sobě!

4 komentáře:

  1. Jééé, já dneska ráno v časopise od rodinných pasů jsem na knihu "Kuchyně:dětem vstup povolen" četla recenzi a před chvílí jsem ji objednala...a teď kouknu do bloggeru a co vidím...další pozitivní recenzi:-)
    Dobře jsem udělala...:-D
    Pěkný den!
    Auka

    OdpovědětVymazat
  2. Ty omalovánky určitě potřebuju .. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já už je kupuju přes bookdepository, ale jsem zvědavá na texty Lenky Tréglové, tu mám ráda, takže asi koupím i tohle...

      Vymazat
  3. Antistresové omalovánky? Asi bych si měla nějaké pořídit:-P

    OdpovědětVymazat