sobota 2. ledna 2016

Cukroví došlo!

Ustlala jsem si na gauči s hrnkem kávy a posledním, úplně nejposlednějším cukrovím na listování časopisem z poštovní schránky. Ve hře se na chvíli ocitla i knížka od Ježíška, ale na plné čáře vyhrál nakonec blog. Po Vánocích mám konečně chuť si trošku zrekapitulovat uplynulý rok. A bude to dlouhá rekapitulace, vyspím se na ni. 



6 komentářů:

  1. Moc hezké pohodové fotky! V Norsku cukroví moc nefrčí, takže nikdo kromě perníčků ani nic moc nepeče. My upekli letos zdravé perníčky a jelikož jsem měla volno před Vánoci, byli už na Štědrý den dávno pryč :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mně by hrdost nedovolila si je sníst předem! :D A navíc... peču vždy minimálně z dvojnásobné dávky, nás znám... :) Ovšem jak vidím vývoj našeho jídelníčku, už teď jsem zvědavá, jestli bude tradiční cukroví i tento rok nebo jestli nedojde na raw plácanice :))

    OdpovědětVymazat
  3. ;-) my meli cukrovi od babicky...posledni snezeno na stedry den B-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není nad to si to umět zařídit. A načasovat :))

      Vymazat
  4. Medovníčky nemám rada a preto robím vylepšený recept s mletými vlašákmi, chutia ako švédske kekse a deti ich milujú, samozrejme sme si ho vylepšili, pečeme zo špaldovej múky, domáceho medu, tento rok si mladí napiekli sami, nespočetne veľa dávok,aj iné druhy, konečne !
    Chcela som rodine vynahradiť, že nemám sviatočné štóly a rolády, tak sme včera upiekli podľa Dity P banánovo- orechový chlebík, kde sme múku nahradili s mletými orechami a pohánkovou múkou, mne stačí ryža so semiačkami a mandle a gumové cukríky, aj na Vianoce :-( takže týmito vypekačkami a varením pre 6 osôb, teraz i cez rok denne, trpím !
    Šáločka pekná, tvoj minimalizmus :-)
    Prvé čo ma napadlo, že nevylej si kávičku na vytepovaný gauč :-)
    Napíš rekapituláciu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zas vždy měla nejradši perníčky, ale s mámou se nám nikdy nepovedly. Pak jsem objevila recept na medovníčky, měkké byly už za pár dnů a od té doby je peču, někdy i na Velikonoce. Za to se štolami a roládami u mě také nikdo nepochodí, jsem víc koláčová. Ty s naším doběhem cukroví ovšem většinou peču zase až tak nejdřív v únoru :))

      Vymazat