pátek 18. března 2016

Maskovaná medúza

Dávat dětem vybrat kostýmy bývá ve výsledku docela nuda. Holčička si vybere Elsu a kluk Spidermana (i kdyby to pro něj znamenalo jen "nějaký super chlápek"). Alespoň tak to vypadá na všech karnevalech, co naše děti zatím vymetly.
Pro Duchy výběr kostýmů znamená, že si budou moct lovit na Pinterestu a máma to potom odskáče, aby celé natěšené dítko pak vklouzlo do svého kostýmu a zářilo jak blecha.
Z těch nejnáročnějších kreací si letos vybral Tonda úplný strop - Transformer. A já dva dny lepila, stříhala a natírala... Jak ten zářil, když se navlékl do krabice a začal se proměňovat v auto a zase zpátky! Ještě nikdy jsem ho tak šťastného nezažila! A to jsem pro jistotu vymyslela náhradní plán, aby kdyžtak sundal krabici a zadní kolečka a šel za trakař.....
Anežka si na mě zase vymyslela medúzu. Zrecyklovala jsem všechny mašle z loňské svatby, nějaké krajky, také kus záclony a bavlnky, vyplácala metry mé oblíbené malířské pásky i nějaké té kobercové. A byla z toho druhá blecha. Teda medúza, ale pohybovala se jak úplně jiný živočišný druh.


Kdybyste se podobně "nudili", doporučuji mašle lepit k deštníku nejprve malířskou páskou. Oboustrannou byste už nemuseli sundat. Navíc jsem potřebovala ještě zakrýt černý pruh na deštníku, proto jsem oboustrannou pásku lepila až na malířkou a na ní teprve vše začistila širokou mašlí z galanterie.


A teď už na kutě a spát, zítra směr Praha. Koná se jedna zajímavá akce vedle druhé a všechno si to oběhám hezky ve svém tempu. Ach!

10 komentářů:

  1. krásný...ukládám :B Ted du snídat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrou chuť! (Naštěstí se snídá víceméně každý den :))

      Vymazat
  2. obdivuji především invenci, vymyslet co a následně postup, bývá pro mne nejtěžší
    Následná realizace mi vedle toho připadá jako (skoro) odpočinková činnost, i když u ní dost sakruju, házím do kouta, pářu, přetírám.
    je to moc hezké

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naše děti zabodnou prst do monitoru a mají jasno. Alespoň do té doby, než mám hotovo. Letos jsem kupodivu ani neslyšela "sem si měl vybrat radši..." Rostou! :)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Naštěstí stačí, když hodí očkem a mám půlku hotovou :))

      Vymazat