čtvrtek 16. června 2016

Na cestu kolem světa

Odbíjí mi poslední týden na rodičovské dovolené. Což je skoro na měsíc přesně, co jsem odešla od nervů novinařiny na poklidnou přípravu na rodičovství, devět let. Tehdy mohl těžko někdo tušit, kolik let pauzy se naskládá dohromady. A už vůbec ne, jak přijdeme k odvaze na třetí dítě ve chvíli, kdy se manžel chystal na zahájení chemoterapie a ozařování.



Teď už je za námi hromada operací, ale také se chýlí ke konci nejkrásnější období malého človíčka - batolete. Než se tu začnu příliš rozněžňovat, raději zestručním. Bude to taky pět let od založení mého blogu a tedy důvodů slavit hned několik.
Tentokrát ale nechceme slavit sami. Dárek chci dát i někomu z vás, ze čtenářů. A výhra to nebude malá - cesta kolem světa. Tedy Cesta kolem světa, neuvěřitelně pestrá a bohatá sada Lego Duplo.



A vůbec nevadí, pokud nemáte malé děti vlastní. Garantuji vám, že ze sady budou skákat do stropu i sousedovic děti nebo děti vašich sourozenců. Natož jakou radost by měly děti třeba v nemocnici, kde jsem s Josífkem před měsícem ležela, nebo v jakékoliv jiné.
Co pro výhru udělat?
Nechci dávat seznam pravidel. Jednoduše napište mail na vás do komentáře. Pokud se rozepíšete o tom, co v létě budete s dětmi dělat nebo jak je u vás doma skládání oblíbené, uděláte mi tím zkrátka radost. Pokud si mě navíc přidáte do sledování na Facebooku, uvidíte občas nějaké fotky, které nedávám sem. Pokud si mě přidáte na Instagramu, uvidíte, co se u nás děje každý den (i když momentálně ve skluzu s vkládáním, ale průběžně se ho snažím dohnat).
Přihlásit do slosování se můžete do 22. června 2016. Jediné, co chci, je, aby se nás toho 23. června, až vylosujeme s oslavencem vítěze, radovalo víc.


42 komentářů:

  1. Mikulášek bude objevovat svět a já mu snad budu dobrým průvodcem..:) A taky pojedem na první dovolenou ve třech..♥
    zdenalicka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Mikulášek bude objevovat svět a já mu snad budu dobrým průvodcem..:) A taky pojedem na první dovolenou ve třech..♥
    zdenalicka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Filipova.ev@seznam.cz
    Kluci musí držet basu a duplo :))

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. My se chystáme do Bretaně a pak z chalupy na chalupu. Krásné léto! v.belikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. V lete budeme pokracovat ve stavbe domu, nase mala by si urcite taky rada nejaky ten domecek postavila:) bbudulinek@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Taky sem ráda chodím - kochat se a dojímat :) Ať se ti tu daří i v další pětiletce. zamecnikova1@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  8. Máte krásnou rodinu a super blog.
    Pavlicka.cz@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Budu se snažit být víc v klidu a užít si dětí.dvorakovazuzana02@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  10. Moc gratuluji k vyroci blogu a preji krasne leto! Nase 5-ti clenna rodinka bude hlavne odpocivat, objevovat a koupat se vseude kde pujde :) lindi@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Blog sleduji pravidelně a moc se mi líbí odvaha, s jakou necháte nás spoluprožívat Váš život. Lego využije naše vnučka, která právě začíná objevovat jeho kouzlo.
    ilona.dolezalova1@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  12. Srdečně blahopřeji k výročí blogu, který jsem si velmi oblíbila. Děkuji za možnost spolusdílení!....Prázdniny budou povětšinou pracovní-tábory, tábory a pak ještě...tábory. Ale mezidobí si chci užít se synem, houpací síť, špinavé nohy, melouny, domácí zmrzliny...A možná se ještě na podzim podíváme k moři! Ať nám to léto všem hezky vyjde! mar.hefka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Já jsem před dvěma měsíci také nastoupila po osmi letech na mateřské do pracovního procesu. Máme tři krásné holčičky. Vlastně ani prázdniny děti mít nebudou, budou muset chodit do školky, protože nemáme hlídací babičky a dědečky. Tak doufám, že si aspoň pořádně užijeme tu 14-denní dovolenou co budeme mít. Přeji krásný pracovní start a dětičky ať tu změnu zvládnou s úsměvem ;)
    RenataPulkrabkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Zdravím a moc děkuji za krásný blog. Na prázdniny chystáme stejně jako loni vyrážet na zcela svobodné výlety do vysněných míst České republiky, na kterých se svorně předem dohodneme. Auto, stan a nekonečná svoboda v tom, kde se zdržet a odkud raději rychle prchnout. Loni to byly Novohradky, Domažlicko, Jizerky, letos Klatovsko, Šumava a možná třeba i Beskydy či Slovensko. Ať se léto vydaří i vám. Veronika
    veronikah@k7design.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Také moc zdravím a přeji krásné léto, i když nejspíš pracovní :-) Janinaja@yahoo.com

    OdpovědětVymazat
  16. Nás čeká svatba a svatební cesta...to vše už ve třech :-)
    kamilamikel@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Nejak to uteklo. Vzpominam, jak jsem objevila "ene" na Modre strese a pak tady na blogu. Uz pet let nakukuju. Gratuluju ke vsem vyrocim! My letos letime cela rodina k mori. Uz se opravdu tesim, i kdyz podvedome tusim, ze pak budu vic ko, nez pred dovolenou 😂. Duplo sada krasna! Diky.
    mirka.matuskova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  18. 9 let??? Tak to je nářez! Respekt:) Já vás všechny sleduju ráda a dlouho....JInak léto doma na zahradě v bazénu, na horách a u babičky a dědy. U nás se pořád dokola staví z lega tanky. Tahle óbr stavebnice je top.

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Ene, moc ráda sleduji Tvůj blog, znám Tě ještě z dob na beremese.
    U nás se staví úplně všechno - domy, mašinky, postýlky pro panenky, roboti a benzínky :)
    hana.bajerova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Ja hlavne doufam, ze tohle leto prezijem pri dobrem psychickem zdravi, od zari nas cekaji velke veci :-) Blahopreji ke vsem vyrocim!
    urvav(zavinac)post.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Ja hlavne doufam, ze tohle leto prezijem pri dobrem psychickem zdravi, od zari nas cekaji velke veci :-) Blahopreji ke vsem vyrocim!
    urvav(zavinac)post.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Přála bych si, abych za 2 a půl roku, tj. až to dotáhnu na shodných 9 let na mateřské dovolené, byla stejně vyladěná jako vy:) Naše prázdniny budou šumavské, chalupa, zahrada, les, koupaliště s několika kratšími výlety do "civilizace". retinda@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Devět let? To lze přežít? Duplo se chystám pořídit. Ještě nemáme. Případná výhra bude milá. barunka.pavova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Oslavenec slaví 23. června? To by bylo stejné datum, jako moje dcera. Prostřední dítě, tedy...abychom se nekopírovaly zas tak moc :-) Protože devátým rokem víceméně doma, jen částečně, při mateřské a rodičovské, pro radost pracující, budu příštím rokem také. Než se můj nejmladší, třetí dítě překulí z batolete do předškoláčka.
    Léto bude určitě báječné. Už jenom tím, že nás pět bude zase hodně spolu, v přírodě, na horách, u ohýnků, u písáků, s přáteli. Těšíme se moc. Lego Duplo udělá radost každému, zkusím štěstí :-) marketa.dolnickova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  25. Jani, to snad ani není možné, že už mu jsou tři. Blog je krásný, syn je krásný, vaše rodina je krásná... tak přeju dál radost, lásku, štěstí.
    Ráda se sem chodím kochat.
    O Duplo nesoutěžím, toho je doma dost.

    OdpovědětVymazat
  26. Duplo, jupii, pro batoleee. :) klara.pirklova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  27. Prázdniny budou doma, ale kdoví jestli doma - jsme otevření všemu a hodlám si je s děckama a kámošema náležitě užít a pak přežít taky 3 týdny bez táty. Duplu jsem nejdřív moc nevěřila, ale jakmile bylo doma, pochopila jsem :-) Terka terinaj@seznam.cz sleduju už dlouho, ale nekomentuju, líbí se mi tu snad vše - bydlení, odhodlanost k životu, 3 děti....

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj ENE, tvůj blog sleduji již pár měsíců a musím konstatovat, že pozitivní energie z něj jen čiší, oproti všemu čím jste si jako celá rodina museli projít.
    Já pojedu s Mirkou a Vojtou po vzoru made in czechoslovakia, poznávat kouty našich zemí a u toho budeme hledat keše, a užívat si společné chvíle. Prostě MY
    Ať se Tvé rodině jen vše dobré daří a pevné nervy....honzacb16@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Moc bych si přála, aby prázdniny byly prožité hlavně ve zdraví u nás i u vás :-) Duplo u nás jede skoro denně, a občas mu před Minecraftem dá přednost i osmileťák :-)
    Tuhle nádhernou sadu nemáme, a to skákání do stropu by u nás stopro bylo, tak zkusím štěstí : martimartinkova@gmail.com
    Hezké dny přeju!

    OdpovědětVymazat
  30. My prave rozjizdime rekonstrukci. Stehujeme, presouvame, vyhazujeme, darujeme, takze u nas na leto o zabavu postarano. A u nas se jeste nesklada, ale bude, kdyz ne s touhle sadou, tak urcite koupime jinou. Uz je na to pomalu cas. katerinadurnak@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  31. My s našim Pepíkem podnikneme tour de Česká Republika.Nejdříve týden ve Znojmě,pak týden Broumovsko a nakonec týden na Modravě.Mezitím víkendy na chatě a chalupě.Duplo by se Nám na cesty hodilo.Přeji hezké prázdniny.t.stumpfova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Zdravím:)
    gratuluji k výročí . O prázdninách budeme s rodinou výletovat, máme rádi hrady a zámky a už se moc těšíme. Na pár dní si přivezu malého synovce tak by se nám Lego hodilo .
    Přeji hezké dny.
    Petra
    petra.kodlova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  33. Ráda k vám chodím na návštěvu, máte nádhernou rodinu a ze srdce přejeme všem hodně zdraví a co nejvíce chvilek pospolu.
    Naše léto bude povětšinou u babiček a uvidí se co nám všechno přinese...
    Krásné léto! Míša
    jarodforest@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  34. Leto si zatim neumim moc predstavit, je v ocekavani noveho potomka :) bude to improvizace, radeji nic moc neplanuji.
    Duplo nemame, puvodne jsem nechtela, ale cokoliv ji zabavi neco jineho nez ja, beru!
    Preji vsem krasne leto a at se dari :)
    lucecitka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  35. Dobrý večer, tato sada Dupla by byla nádherným dárkem dětem. Taky se mi pobyt doma krátí, mám před sebou poslední léto. Vracím se však "jen" po 4 letech. :) Třeba se štěstí usměje. Ráda Vás čtu. Táňa
    tana.preckova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj. Stale vas sleduji, tise na vas myslim. Obdivuji!..
    Chtela bych se zaradit do souteze. Mam sve milovane deti, avsak vyhra by nesla jim.. Lego maji, hracky take. Ale venovala bych lego tam, kde maminka s tatinkem nejsou, tam, kde udela jeste vetsi radost. A my bychom meli radost :)
    Mam te rada, avsak te "znam" teprve kratce. Vase vyrocni video me k tobe privedlo. Hlavne zdravi a lasku :)

    OdpovědětVymazat
  37. Duplo milujeme celá rodina, momentálně malá téměř roční Olivie ochutnává jednotlivé kostky. S duplem si vyhraju i já, asi si vynahrazuji to, že v dětství jsme něco takového neměli. Baví mě na něm to, že se dá vždy postavit něco jiného a vždy mě to moc potěší.
    Prázdniny - konečně se snad dostaneme na týden do Krkonoš, kde jsme chtěli jet už před 2 lety, ale syn dostal neštovice. Pak Dvůr Králové nad Labem (Zoo je jasné) po cestě zpátky na Moravu. A pak nějaké výlety do okolí, kde bydlíme. Srpen se snad bude nést ve znamení dovolené na Slovensku, díky tomu, že jsem na RD si můžu dovolit ten luxus být u maminky měsíc v kuse. A taky nějaké výlety po východě SK - asi Bardejov na pár dní, chystáme se tam už dlouho.
    matilda.rozikova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  38. Krásný den všem!
    Zrovna zítra slaví dcera narozeniny - takže určitě by měla z Lega radost. Velmi se mi líbí váš blog a přeji hodně síly v pracovním životě. Mě to čeká příští rok, po 8 letech a už na to také hodně myslím.
    A plány na léto? Naše dovolená bude hodně lokální, venkovní a venkovská, ovšem doufám, že barevná a spokojená.
    pbobkova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  39. Krásný blog, ráda zde občas násávám tu pohodu, která z něj čiší... Duplo máme doma neustále a všude. Od vany až po kuchyňkou linku, jídelní stůl, postel a konečně i tam, kde by opravdu mělo být, na hracím koberci :-) Syn miluje především stavění benzínek a tunelů pro vláčky, takže nějaké letadlo do hangáru by se taky sešlo ;-)

    OdpovědětVymazat