úterý 17. ledna 2017

Mají u vás opeřenci co zobat?

Hrajeme tu takovou hru - já a sýkorky. Před dvěmi týdny jsem jim nasypala na parapet semínka a čekala jsem, jestli je to přiláká k nám blíž. Včera jsem se dočkala.
Jen lovení fotek přes záclonu mě brzy omrzelo. Kousek záclony jsem tedy odhrnula a začalo další kolo. Sýkorka trvala na tom, že nehraje a dělala fóry.
Ale byla hodná, nechala mě vyhrát. Zítra ji tam na revanš přisypu nášup brouků, co se zatím ve sklenici se semínky vylíhli.



6 komentářů:

  1. Super nápad s parapetem! Děkuju, my máme krmítko v zahradě, ale z okna v patře na něj není vidět a to je škoda, protože bych si ráda zasloužila tu pozorovací odměnu, když už jim to sypu. :) Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když je hezky, budí mě ráno ťukáním na parapet a švitořením. Pořád to beru jako odměnu :)
      Už se u vás někdo ukázal?

      Vymazat
  2. :) u nas kosaci..chodi na snidani...ale jsou mlsni..vsechno vyzobou jen psenici nechaji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nám se kosice rovnou do krmítka nastěhovala. Vidím ji tam pořád, je tlustá a líná. Mám k ní určité sympatie.

      Vymazat
  3. :)) Jé, tak to je stejné u nás. Ale jelikož to už peču se sýkorama nějaký ten rok, vím, že nejlépe se nalákají na slunečnici - ostatní nechávají. A u slunečnice se občas i zamyslí, než ji vyloupnou, takže nejsou tak rychlé :)) Loni jsem měla jedinkrát sýkorku parukářku, jinak většinou modřinky, sem tam koňadra.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevyloupanou slunečnici jsem na parapetu překvapivě ještě našla. Až dojdou zásoby zobání, zkusím s ní přidat. Divím se, že sem třeba vůbec nejdou vrabčáci, kterých je jinak plná zahrada a v keřích jsou nalezlí stále.

      Vymazat