pátek 31. března 2017

Na jídle

Dostala jsem jako správná žínka domácí vycházky - abych mohla jet s manželem na otočku krásných 530 km, aby mi někde neusnul za volantem. Co čert nechtěl, jeli jsme úplně zbytečně, protože co jsme měli přivézt, přestalo záhadně fungovat.
Ale protože byl čas oběda, museli jsme si alespoň spravit chuť. A tak jsem si ověřila, že i dobré jídlo může být otázkou víry. To když jsme naslepo (bez jediné fotky i popisku) podle Gastromapy Lukáše Hejlíka dojeli k zámecké restauraci. Tak nóbl, že se divím, proč jsme se neotočili a zkrátka neutekli. Oblečené stoly i židle, na každém místě prostřeno několik příborů i skleniček, skládaný látkový ubrousek čnějící výš než největší sklenice a v čele celého prostoru velký zámecký bar. Už jen to spojení zámecký bar docela přesně vystihuje celou image, asi jako galantní číšník v džínách. Místo neuvěřitelných kontrastů, okázalosti i pohody. Sezónní a lokální jídlo za cenu kolem 250 Kč. Ač to nedělám často, tohle místo za vyzkoušení prostě stojí i se svojí podivnou nabubřelostí. Snad mohu psát za nás všechny, že jídlo ani servis jsme lepší ještě neměli.

Zvláštní kombinace všeho. Chateau Hostačov

2 komentáře:

  1. To vypadá zajímavě :D A docela dobře jste to pojmenovala, nububřelost..ano také mi to tak podle vašeho popisu přijde. A můžu se prosím zeptat, jestli tam vaří i nějaké zdravé jídlo? Já jsem se dala na tohle zdravé stravování a ráda bych objevila i nějaké pěkné, ale ne úplně předražené restaurace, kam můžu zajít s přítelem třeba víkendech.

    OdpovědětVymazat