čtvrtek 7. května 2015

Francouzský salát

Bezbolestný způsob, jak do našich dětí dostat větší množství syrového česneku, je francouzský salát. Alespoň jsem ho pod tímto názvem převzala od tchýně. Rád si na něm pochutnával manžel i v nezeleninovém období (tj. před nemocí).


A tady už recepis: 
1 hlávkový salát
šunka
vařená vajíčka na tvrdo 4 stroužky česneku
sůl
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce octa
1 lžička hořcice


V misce utřu cca 4 stroužky česneku se solí, zaliji třemi lžícemi olivového oleje a dvěmi lžícemi octa. Přidám vrchovatou lžičku hořčice a důkladně rozmíchám. Tento dresing přijde přimíchat do nakrájené hlávky salátu, šunky a vajec. Přijatelnou šunku nejvyšší jakosti kupujeme v Lídlu. Vajíčky nešetřím, minimum na hlávku jsou dvě. U velkých salátů dělávám dvojnásobnou dávku dresingu.
Dobrou chuť!


3 komentáře:

  1. To může být dobrota vyzkouším , Šárka

    OdpovědětSmazat
  2. Aj ja vyskúšam,tento nepoznám...je pravda,že šalátujeme celý rok a práve cesnak,sa v oleji,v zeleninovej šťave a v syre prepojí tak,že mi deti zjedia celý šalát :)
    ..základ býva rukola,alebo ľadový š.,teraz aj púpavové listy,
    ... paradajky,uhorka,trocha papriky,mrkvy,alebo reďkovka,cibuľka....sezónne..
    ...máme byliny, tak teraz idú do všetkého...
    ...dávam aj semiačka ,chutí im najmä smažená :) slnečnica...,
    syr je balkánsky,alebo mozzarella,alebo trocha kyslej smotany...večer,keď je to prepojené sa o to preťahujú a majú k tomu len pečivo...

    OdpovědětSmazat