čtvrtek 23. července 2015

Na zámku s krysama

Rychle jsme si museli pospíšit na končící výstavu o večerníčkových postavičkách Krysáci. Pokud náhodou neznáte, neotřelá pohádka s hlasem Bolka Polívky si získá každého. Na Šluknovském zámku navíc běží souběžně několik výstav, včetně Harryho Pottera a velkorysého podkroví plného Lega, včetně hezky zazásobeného koutku Duplem pro menší děti. Doporučuji vydat se tam tak dvě (tři, čtyři...) hodiny před zavíračkou, aby jste mohly děti pak nalákat k odchodu alespoň na domácí zmrzlinu dole v cukrárně, že vám jinak zavřou...

Anežka se učí očarovat pírko na provázku na zdi, aby vzlétlo. 
Ve Šluknovském zámku jsem byla vlastně poprvé jinak a jinde než pracovně a interiér kolem výstav mě překvapil nečekaně bohatou výzdobou.

Tonda mě utíkáním nepřekvapil :)

Ježek Pančoška brejlí do štrůdlu
Některé exponáty pro silné žaludky - tyhle brusle bych nechtěla najít! :D
Pokud se nepletu, tak holub Emil stylově s kloboučkem... :))
Božský Hubert bydlící v šicím stroji
Ve Šluknově výstava právě končí, Krysáci se ale postěhují na Chvalský zámek v Horních Počernicích. Jak píší Krysáci na jejich webu a Facebooku, "Aktuálně se můžete přijet na Chvalský zámek podívat na krásnou večerníčkovou výstavu Rumcajs zámeckým pánem aneb Radek Pilař dětem, která potrvá do 13. září. No a 19. září tam otevřeme naše smetiště spolu s výstavou prvních večerníčkových Broučků a dalších loutek z loutkářské dílny Zdeňka Podhůrského." Určitě vyražte a dokonalé detaily loutek a kulis si užijete.

Žádné komentáře:

Okomentovat