čtvrtek 26. listopadu 2015

Adventní kalendář letos poprvé

Pro děti se adventní kalendář objeví až v neděli po rozsvěcení stromečku, do té doby mám ještě co dělat. Tentokrát jsem to mlsounům ztížila nejen umístěním dárečků vysoko nad hlavou, ale pokaždé musí nejdřív odhalit správnou krabičku. Kromě počtů budou muset znát i různé zvyky a umět si je spojit s konkrétním datumem. Odměna nebude jen sladká (spíš naopak), rozhodně však hezky pestrá.



A protože kalendář mají děti každý rok jiný, je jich už pěkná sbírka: zobací kornoutkový kalendář 2014, pytlíkový kalendář 2013, perníčkový kalendář 2011

8 komentářů:

  1. ten je! Zrovna jdu na blog dávat tištěný/vánočně hravý... ale proč mě ještě nenapadlo udělat jim jednu společnou krabičku??? To budu muset zase rok počkat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě spíš při tom počtu už ani nenapadlo, jim je dělat zvlášť... :)) A my si zase rok počkáme na ten tištěný od Tebe, už teď se těším!

      Vymazat
  2. Tak minimalisticko- prírodne pekné.....ach !
    Mám otázky:
    znovu sa pýtam na to tvoje posteľné prádlo, cíchy...šiješ si ich ? , z ľanu ?
    tie krabičôčky si skladáš alebo kupuješ ? a zdobíš ? a bude ich 24 , alebo krát tri ? :-)))) sú fakt pekné !
    Aj tie predošlé kalendáriky, najmä konár a balíčky a špagát !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janka a ešte ti pre inšpiráciu na pomoc pre budúci advent posielam niečo aj so šablonou :-)
      http://ananasbarb.blogspot.sk/2015/11/diy-adventni-kalendar-od-evci-z-gather.html?showComment=1448884320108#c7111606046833773324


      Krásny a pokojný advent !

      Vymazat
    2. Na naší posteli máme nějaké poděděné povlečení, nejspíš šité ještě ze starých ubrusů, soudě podle vzoru, co jde vidět jen zblízka :)) A jednu sadu jsem dokupovala přes Internet, už nevím odkud, ale je to čistě bílý krep, na zipy a měli i víc rozměrů polštářů, zn. ideál :) A vlastně je tam na polštářích i len, ten bude nejspíš z H&M z velké sady.
      Krabičky jsou kupované v nějakém eshopu ve velkoobchodě.

      Ano, ano, už jsem ho také zahlédla :)

      Vymazat
  3. Strašně se těším, až mi jednou k motání věnce a pečení perníčků přibude i chystání kalendáře:-). Tenhle je úžasný! P.

    OdpovědětVymazat
  4. V době tvůrčího přetlaku jsem dělala kalendáře pro manžela. Má to výhodu v tom, že manžel je vždycky jen jeden :D

    OdpovědětVymazat