pondělí 9. listopadu 2015

Knižní tipy

Tento konec roku zdá se mi poněkud Tachezy! Toníkovu narozeninovou knížku Ondráškova abeceda si obratem nastěhovala do postele Anežka. A to neví, co už naobjednal Ježíšek.



Rodinný plánovač na příští rok nesmí chybět. Vše si sice sdílíme na telefonech, ale tenhle kalendář bydlí dole u rodičů, aby věděli, kde tak asi budeme lítat.
4 cestovatelské hry jsou dalším ze zábavných leporel, které nás baví všechny. Jednoduchá pravidla a hrací doba akorát na udržení pozornosti malých neposedů (alespoň tak to dosud bylo u 4 veselých her, druzí Dinosauři tak snadní nejsou).
Chytré pohádky z městské zahrádky si vyžádala pro děti moje mamka na poučení o financích.

Speciálně jsem se hrozně dlouho těšila na knihy Něco ti povím, Johane a Bořivoj a blecha Fló. Proti očekávání jsou tak maličké! Beztak ale tuším, že jsou velké hlavně uvnitř.

Nakouknutí do knihy Něco ti povím, Johane od Kláry Pondělíčkové. Vypravěčův příběh je sem tam doplněný o barevnou stranu povídání samotného Johana.

Bořivoj a blecha Fló od Ivana Binara

Křížem krážem hurá za ní je zabalené ve fólii a zatím nechci rozbalovat. Z nakladatelství Běžíliška ale není jediná, máme i naše první dvě Mikrolišky - Kolala petřínská...

...a Pohádka o Opuštěněti. Sešitkový formát do kapsy mě nalákal na snadno nositelné čtení do čekáren a do auta. A nejen nám, je to i hezký dárek pro malé kamarády.
Vánoční wishlist také obnáší Zůzu v zahradách, ještě nemá ani zaschlý inkoust z tiskárny a nebyla vydaná, když jsem objednávala. Pražští mohou být u uvedení ve středu 11. listopadu v Mlýnské kavárně na Kampě od 17 hodin. Spisovatelka Jana Šrámková i ilustrátorka Andrea Tachezy budou u toho.

2 komentáře:

  1. ...od nás už za vagón detských kníh odišiel..., nemali sme cca 20 rokov TV a len sme čítali a počúvali nahraté rozhlasové hry :-) A ta radosť z každej krásnej knihy !
    Jani, kde ty na tie cíchy chodíš ?
    :-)

    OdpovědětVymazat