pondělí 30. listopadu 2015

Co do adventního kalendáře?

Na první adventní neděli dostaly děti rovnou i adventní kalendář. A nadšení bylo úžasné, za ty hodiny práce asi stál :) Tonda s Anežkou pobíhali dole, řešili, jaká krabička je na jaký den a spiklenecky domlouvali, kterou v úterý otevřou jako první. A mají to letos opravdu těžké. Kromě počítání drobných jehliček nebo droboučkých květů je čekají i příklady nebo kvízy. Na několika málo krabičkách je vyobrazeno, co se vztahuje ke konkrétnímu datu. Rozluštění bude zejména na školačce, ale nápovědu budou mít i v knížkách s vánoční tématikou, které čteme před spaním.


Uvnitř krabiček mají děti drobné hračky, oříšky, lyfolizované maliny, sešítkové knížky i několik úkolů a schovávaček (to u těch větších předmětů). Budeme spolu psát přání kamarádům, dělat jmenovky pro paní učitelky a před Vánoci jim donesou dárečky. Čeká je také koupel s šumivými pralinkami a svítící tyčinky.


Pokud ještě na poslední chvíli nápady hledáte, určitě se stavte na blogu Z lesa. Stejně jako minulý rok je tam letos spousta báječné inspirace.

13 komentářů:

  1. moc se mi líbí!ty krabičky s čísly jsou nádherné,ale co teprve ta radost!Ještě zvu na omalovánkový vystřihovací betlém tu:
    http://vrzuza.blogspot.cz/2015/11/adventni-betlem.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radost prověříme ráno, jestli to nebude otrávené "jééé, voříšky...." :)) Děkuji!

      Vymazat
  2. Nadherne pripravene. Ukladam si jako inspiraci do budoucna. Vase deti se tak maji !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za ocenění přípravy. Z téhle fáze jsem vždy rozladěná, protože ji neumím nikdy reálně odhadnout :)
      To každodenní překvapení jim také tak závidím! :))

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Jsem a stejně nic! Ten fígl bude někde jinde, ale také jsem na něj ještě nepřišla... O:-)

      Vymazat
  4. Jo, a Jani, tú tvoju lampu, ktorú si si odniesla z bazáru a mala si ju na nočnom stolíku...tú som videla v jednom industrial byte , na strope, dolu hlavou :-)....len som nemala odvahu ti poslať link !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám teda pěknou pověst... :)) Děkuji za tip. Lampa má pořád ještě vybrakovanou elektriku, určitě by to šlo zkusit. A teda je to ještě víc než dobrý tip, my takovou dobu přemýšlíme, co dáme na strop do kuchyně za stínítko, kdybychom použili jen obyč žárovku... :)

      Vymazat
  5. To ne bomba!! Uzasne. Smekam pred takhle kreativni maminkou. Ja se zmohla jen na nakup cokokalendare. Tak snad za rok. Dik za inspiraci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud je opravdu čoko, tak to i tak stálo jistě velkou námahu sehnat, čili víc než "jen"! :))

      Vymazat
  6. Niečo nezávisle od môjho predch.kom.

    http://www.planete-deco.fr/

    OdpovědětVymazat