úterý 26. dubna 2016

Hana

Někdy je načasování shůry neobyčejně důvtipné. Třeba telefon od primáře v neděli odpoledne s výsledky, že bude potřeba další operace, nástup nejlépe hned v pondělí. Aha, to vlastně ještě není to načasování. Načasované bylo nejspíš nachlazení a kašel, který jsme ještě bezezbytku nepřekonali. Díky tomu se nástup do nemocnice manželovi odložil o týden a my tak stihli několik měsíců předem plánovaný koncert.


* Je to zrovna rok, co jsme byli na Arakainu s Lucií Bílou. Anežka nás odmítala pustit z domu, že musí jít také. A my jí Lucii Bílou slíbili, až bude vystupovat blíž. *



Anežka byla skvělá, hltala vše (a my s ní) a nedočkavě poskakovala na sedadle, když si vzpomněla na uložené růže, které nechtěla propásnout předat. Ve mně ti čerti šili chvilkami také, to když jsem si vzpomněla na připravené otázky v kabelce a přislíbený rozhovor po skončení koncertu.


Jen jsem vůbec nečekala, že si mě Lucie, tedy už převlečená Hanka, odvede rošťácky do své šatny za ruku. Že se tak hezky rozpovídá a při mém nezdaru s technikou mi dá pro povzbuzení pusu do vlasů. Bylo to tak příjemné a milé vyprávění, že jsem měla chuť ji pohladit po vlasech, a když jsem se zmínila nahlas, bezevšeho mě objala.
Nejintenzivnější zážitek si ale přesto odnesl manžel, na kterého během dne dolehly obavy z další operace. Potřeboval obejmout, dát si s někým panáka a slyšet, že to bude dobrý, a to všechno mu spontánně Hana dala. I vlastnoručně vyrobený růženec, který už má skutečně čestné místo na stolku vedle nemocniční postele. Vidím to dojetí v jeho očích ještě teď. A především odhodlání, že teď ta operace prostě musí dopadnout dobře.

16 komentářů:

  1. Nádherné. Držím palce, snad všechno dobře dopadne.

    OdpovědětVymazat
  2. Lidsky dotek. Je jedno jestli od celebrity. Mic na vas budu myslet.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. ..přináší mi radost a pohodu si u vás počíst nebo na MS se pokochat fotkama, tak vám ze srdce přeju taky jen a jen radost a pohodu, aby jste jí mohli dál šířit:)Káťa

    OdpovědětVymazat
  5. I já se přidávám k těm, kteří přejí už opravdu konečné a trvalé uzdravení pro manžela! A zdraví vám všem...vlastně...Mimo jiné Lucie Bílá je úžasná osoba...:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Toľko ,,náhod,,... je v tom láska, objatie, požehnanie, nech sa všetko na dobré obráti, budem myslieť v modlitbách!

    OdpovědětVymazat
  7. Jani, držím pěsti ( ty pro štěstí ) !!!! Držte se ... Marki

    OdpovědětVymazat
  8. Jani, držím pěsti ( ty pro štěstí ) !!!! Držte se ... Marki

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji všem za držení palců. Operace dopadla dobře :)

    OdpovědětVymazat